meny

Meny

Förstklassig meny utan att krångla till det

Kulinariska anrättningar med smaker som förför är vårt signum, liksom förkärleken till fisk som är Villa Mariebergs specialitet. Årstidens växlingar styr vår meny och lokala råvaror av hög kvalitet är hemligheten bakom det som är vårt framgångskoncept: Förstklassig mat utan att krångla till det.

Menyn gäller kvällstid och till ett minimum av 15 personer samt att alla i sällskapet väljer samma rätter (undantag specialkost).

Förrätt

  • Kalix löjrom, klassiskt serverad med smörstekt bröd, vispad crèmefraiche & syrad lök (*Under säsong) 225:-
  • Asiatisk lax, friterat rispapper, ponzumajonnäs & syrade grönsaker  135:-
  • Bakad morot med brynt smör, hasselnötter, gruyère & surdegskrutong  125:-
  • Carpaccio av innanlår ”Pelle Jansson” äggula & pepparrot, toppat med löjrom 165:-

 

Varmrätt

  • Grillad kalventrecote med manchegosås, rostade betor & morotspuré  295:-
  • Grillat reninnanlår, rostad mandelpotatispuré, grönkål & rödvinssås 315:-
  • Rimmad, rökt torskrygg med chorizokrutong & tomatiserad musselbuljong 265:-
  • Halstrad röding, forellrom, smörstekta kantareller, potatispuré & örtspräckt vitvinssås  265:-

Dessert

  • Crème brûlée med smak av lakrits, hallonsorbet & hallonströssel 115:-
  • Hembakad munk med vaniljglass, mandelskum & äppelkompott  105:-
  • Mjölkchokladpastej, havtornsorbet, hjortron & maräng 115:-
  • Liten sötsak till  50:-